top of page

Хербаризиране на булчинския ти букет? Възможно е - запази цветята и спомена за специалния ден
завинаги в рамка

Цветята от сватбения ти ден не са само красиви растения - те носят в себе си послание, заредени са с чувства и спомени. Заедно можем да запазим цветята от булчинския ти букет и онази съкровена нежност и обич, която съществува между двама души. Запечатани във времето, цветята не само ще украсяват дома ти, но ще ти напомнят за всичко, което е било, е и предстои да бъде!

Предложения за хербаризиране на булчински букет

    • Какво е Lunaria floral art?
      Lunaria floral art е моето местенце за творчество. Работя с истински хербаризирани цветя и създавам с тях картини и други цветни творения - като книгоразделители, подложки за чаши, чаши, шишета и др. - за да запазя красотата на природата във времето и за да има късче пролет в дома ти през цялата година.
    • От къде се сдобивам с цветята, с които работя? Работя ли със защитени видове?
      Това е един от най-задаваните въпроси може би. Цветята, с които работя, са от семейната градина, от градината на баба ми, от тази на съседи и познати или пък от полянките във Витоша, близо до които живея. Една много малка част от тях са купени от някоя баба или от цветарски магазин. Както обичам да се шегувам, всеки около мен е нагърбен със задачата да се оглежда и да ми събира красиви цветчета 😄 Много е важно да отбележа следното. Lunaria не работи и никога няма да работи с цветя, които са защитени от изчезване! Стриктно проверявам вида на цветето, ако то не ми е познато и никога не прибягвам до късането му, ако имам дори малко съмнение. Също така що се отнася за градинските видове или пък диворастящите, с които работя, никога не събирам всички цветове. Така не само и останалите ще могат да му се радват след това, а и не се притеснявам, че мога да наруша структурата и цъфтежа му. Като цяло, събирането на цветята, с които работя, се случва със същата голяма грижа и внимание, както и след това хербаризирането им и превръщането им в малки цветни творения. Надявам се и да си л