top of page

Запазване на цветята от булчинския букет завинаги?

Актуализирано: 15.03

Чудила ли си се какво е най-добре да направиш с булчинския си букет след сватбата? Дали да го запазиш или пък не? Как да го съхраниш, така че да те радва завинаги? Ето някои от моите предложения за хербаризиране на булчинския ти букет, така че да носи спомена от сватбения ден завинаги.Цветята от сватбения ти ден не са просто красиви растения, те носят послания, изпълнени са със смисъл и любов. Затова какво по-хубаво от това да запазиш завинаги булчинския ти букет, за да ти напомня всеки ден за най-специалния момент в живота ти?


Работейки с много булки в последните 2 години, създадох няколко основни модела, чрез които запазвам завинаги цветята от сватбения ден. Това, което ги различава, е методът на сушене - при едните това е традиционното хербаризиране, при което цветята стават абсолютно плоски, докато при другия - цветята се сушат 3D и запазват почти изцяло формата си.


Ето и няколко варианта, в цветята от букета ти могат да бъдат запазени завинаги:


  1. В картина, заедно със снимка на теб и твоя любимИзбирайки картина с цветята от булчинския ти букет, придружени от снимката на теб и твоя любим, ти не само ще имаш късче от специалния ти ден завинаги в рамка, но и едно произведение на изкуството, с което да украсиш дома си - като олтар на любовта.


2. Подложки за чаши с цветята от булчинския ти букетПредстави си следната сцена - идват ти кумовете или други гости няколко месеца след сватбата. Ти им приготвяш кафе и им го сервираш върху чудни подложки с цветя. те ахват, но остават още по-впечатлени, когато им кажеш, че това всъщност са хербаризираните цветя от булчинския ти букет :)

Затова и са толкова избиран вариант от много от булките, с които работя - за да им напомнят всеки път щом отпиват от кафето или чая си за най-специалния ден в живота им.

А и са чудесен подарък за кумата или майките на булката и младоженеца ;)


3. Композиция от няколко картини с различни размери


Хербаризиране на цветята от булчински букет, запазване на сватбен букет, божури, картина с божури, букет с божури, съхраняване на сватбен букет, булчински букет запазване завинаги, сватбени цветя

Изработката на няколко размера картини с цветята от сватбения ти букет е чудесна идея, ако имаш голямо пространство, което да разчупиш, като ги аранжираш една до друга. Освен това можеш да запазиш най-голямата, а останалите да подариш на шаферките си, своята майка или кума. За да имат те в домовете си късче спомен от специалния ден!


4. Shadowbox или запазване на букета ти в дълбока рамка
Сватбените ти цветя могат да бъдат съхранени завинаги и в картина с дълбока рамка. Тя позволява да запазим формата и обема на цветята и да пресъздадем формата на букета ти. Също така може да добавим и снимка от сватбения ден и/или поканата за специалното събитие, за да стане още по-красива и завършена и да напомня за любовта ви всеки ден.

Важно е да отбележа, че за разлика от плоските хербаризирани цветя, за тези 3D варианти не са подходящи всички видове цветя. Най-добри резултати дават розите, но цветя като алстромерия, лилиум, хризантеми не са особено подходящи, защото губят до голяма степен формата си.


Надявам се този блог пост да те вдъхнови да запазиш цветята от сватбата си завинаги, за да ти носят много усмивки и напомняне за любовта, която те е събрала с твоя любим!


Аз съм Симона и за мен ще е удоволствие да хербаризирам цветята от булчинския ти букет и да изработя с тях най-цветната картина! Още модели и повече информация можеш да намериш тук, а аз съм насреща, за да отговоря на всичките ти въпроси :)

31 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page